Sider

mandag, mai 25, 2009

En foreldrestyrt skole? Nei takk!

Da var det kommet enda et briljant og godt gjennomtenkt forslag fra FrP, foreldrestyrte skoler. Briljant og godt gjennomtenkt skal da leses med en særdeles ironisk undertone…
Ja, til en skole med godt foreldresamarbeid, og ja til en skole med foreldremedvirkning. Foreldre er den viktigste medspilleren rektor og lærerne har, og det er uendelig mye å hente i et slikt samarbeid. Men det må faktisk være en grense for hva foreldrene skal få bestemme også. Hvem som helst kan bli foreldre, mens man skal skikkethetsvurderes og utdannes til å bli en lærer/rektor. Hva elevene skal lære og hvordan de skal lære dette må baseres på kunnskap om feltet. Det må være en nasjonal strategi som ivaretar alle elevene. 

Jeg kjenner jeg blir litt svett. Om få måneder skal jeg starte og jobbe som lærer, og hvis FrP kommer til makten, og dette forslaget blir en realitet så er jeg nok ute igjen raskere enn noen kan si HEISANN. Hvor blir det av respekten til skolen som institusjon? Hvordan skal man sikre at foreldrerådet skal styre skolen på en god måte? Det er utallige problemstillinger rundt dette, etter min mening, tåpelige forslaget, og jeg håper folk tar seg tid til å lese seg opp på disse før de fatter en mening om det. 
Tror jeg skal søke politisk asyl hvis FrP kommer til makten… 


2 kommentarer:

Niko sa...

Greit at foreldre skal være delaktiv i barnas skoleværdag men alle kan jo ikke være med og bestemme. Kvalitetssikkring av undervisninga er viktig og må taes av fagpersonell. Mange foreldre er gode omsorgspersoner men alle har sine spesialfeldt. Jeg synes selv at jeg er en god omsorgsperson for guten og skolen kan godt spørre meg til råds i handverk men ikke i pedagogisk opplæring i teorifag. Du må/bør ikke søke asyl men være med og bekjempe Frp.

Virvaria sa...

Jeg kjemper så lenge jeg kan. En god venn av meg hadde en ide om å sultestreike på Youngstorget hvis de kom til makta. HE HE. EVIG bra ide;)

Men takk for kommentar, er helt enig med deg i alt du sier.