Sider

tirsdag, november 26, 2013

Heklet Monster High pannebånd

Mitt yngste tantetroll på åtte er veldig fan av Monster High. Jeg hadde lyst til å lage noe til henne i julegave og etter litt surfing på nett fant jeg ut at det er en hodeskalle med øyenvipper og sløyfe som er en del av logoen deres. Da var veien til garnlagret kort og jeg fant fram Dahle babygarn og heklekrok 3.0.Pannebånd. 
Finn ut ca hvor mange cm selve båndet skal være, jeg har lagd mitt slik at det kan knyttes bak så har beregnet båndet til å være litt kortere enn hodeomkretsen.

1. Legg opp tre lm, hekle to staver i første maske. 
Så starter du hver runde med 2 lm (erstatter en stav), og så øket du med en stav i hver ende av hver omgang. 

Da jeg kom til 11 staver valgte jeg å hekle en ekstra runde med det, og det samme når jeg fikk 13 staver. Du regulerer selv hvordan du vil ha pannebåndet bare husk at du må skrive ned hva du gjør. 

Når pannebåndet oppnår ønsket bredde, måler du og noterer ned hvor mange cm du har heklet. Da vet du at du får en slik kant på andre siden og kan da beregne hvor langt du skal hekle ønsket bredde. Du hekler videre frem og tilbake til du skal begynne å felle. Du starter som vanlig hver omgang med 2 lm, og så hekler du sammen de to neste stavene, hekle 1 stav i hver og hekle sammen de to siste stavene. Slik feller du tilsvarende det du økte på andre siden til du har tre staver, som du hekler sammen på siste runde. 

Jeg valgte å helle en picotkant rundt og lagde snorer, men her kan du feste knapper og gjøre din egen greie. 

Pulsvanter
Heklet løsmasker til ønsket bredde og heklet staver til ønsket lengde. Jeg tog to runde med fastmasker inne i lilla etter to runder for å få en fin effekt. Hekle to like rektangler og sy dem sammen i sidene. Je har sydd inn hull til tomler fordi jeg synes de sitter bedre da. Avslutt med en picotkant rundt.

Hodeskallen fant jeg her på Ravelry. Den er hekler i sc som er fastmasker. Du avslutter hver runde med en lm, og jeg har ikke telt den som første fastmaske i neste omgang. Det ble veldig bra. 

Ikke verdens beste oppskriftsforklaring, men sånn er det når man bare stuntet prosjekter :)

Ingen kommentarer: